Fitneszfasizmus, amiért tízezreket fizetünk
2016. június 30. írta: kerekhely

Fitneszfasizmus, amiért tízezreket fizetünk

nyuszika.jpg

Egy kedves coach-kolléganőm az alábbi hírlevelet kapta, egy táplálékkiegészítőket forgalmazó webshop akciójának lezárása előtt:

Szia XY!
Hát akkor a teszt végéhez érkeztünk. Oscar díjas alakítást nyújtottál, mint kísérleti nyuszi.

Pár órát még szórakozunk az ABCshopon, de éjfélkor vége ennek a 20 évente EGYSZER ismétlődőkedvezménynek.

Tudom, megint jönnek majd a késők! :) Kikészítetek néha minket. :)) Mindig vannak, lassabban baktató nyulacskák, akik valahogy eltévednek a zöld mezőn.

Most szólok, konkrétan mondom, hogy ma ÉJFÉLKOR LEKAPCSOL a kedvezmény. Még mielőtt felbukkanna a kérdés, máris mondom a választ:

Miért nem lehet visszakapcsolni a kedvezményt, vagy csak Neked miért nem lehet még egyedül befejezned a vásálást?

Azért, mert 6 óránkba telik, mire BEÁLLÍTJUK. Így nem lehetséges 1 szöszmötölő nyuszkó miatt, újra visszarakni. Így már biztosan érted.

Most abbahagyom az írogatást, időben szóltam. Aki nem UGRIK ma éjfélig, annak ez az egész NEM eléggé FONTOS.

Nagyon köszönöm, hogy itt voltál. Gyönyörűen játszottad a teszt-nyuszi szereped!

 

Én nem nagyon értem (a kolléganőm  sem), hogy hogy veszi magának valaki a bátorságot arra, hogy vadidegen emberekkel ilyen lekezelő, arrogáns, gúnyos stílusban kommunikáljon. 

Mindezek mellett amiatt is kinyílt a bicska a zsebemben, hogy ráadásul ezt a hangnemet egy cég használja, egészen konkrétan azokat lekezelve, akikből él. Erősen gyanítom: a top-termékeik a fogyókúrás táplálékkiegészítők; a webshop üzemeltetői pedig profi sportolók illetve edzők- így ismét megvalósul az "én tudom a frankót, és majd jól megmondom neked, te kis dagi"-forgatókönyv, ami a fat-shaming és a fitnesz-fasizmus alapgondolata.

 Amikor ki akarunk lépni az oldalról, egy felugró ablakban biztosítanak róla minket, hogy fontosak vagyunk a cégnek, és kérnek, maradjunk még egy kicsit. Szívem szerint megkérdezném, mégis miért... Az oldal tanulmányozása közben ugyanis a következő dolgokra bukkantam, többek között.

Életmentő ABC ital, a kerek fenekedért! (Szóval ha nem kerek, meghalunk. Köszönjük.)

Édességfüggő nőknek csomag! (Benne zsírégető, teljesítményfokozó, aminosav és fehérjepor- nem igazán tudom, ezek hogyan hathatnának azokra a mentális tényezőkre, amelyek általában édességfüggéshez vezetnek).

Anti-étterem csomag. (?)

45 felett is lehetsz jó nő csomag. (!!!)

ABC girl 50 feletti nőknek csomag. (Girl. 50 feletti nők megszólításában.)

Természetesen ami ezen az oldalon félig-meddig burkoltan történik, az nem más, minthogy olyan termékekre próbálnak keresletet, igényt teremteni, amelyekre valójában nem feltétlenül van szükség; és mindezt úgy érik el, hogy azt éreztetik: csak akkor leszünk (esetleg) teljes értékű emberek, ha megvesszük a termékeiket.

Sajnos mivel ez a szemlélet (akinek nem éppen olyan a külseje, mint az éppen uralkodó szépségideál, az ássa el magát) általánosan elterjedt a világban, itthon pedig különösen, szinte minden kliensemmel sokat kell dolgoznunk azon, hogy ezt a gondolkodásmódot valahogyan visszaszorítsuk, kordában tartsuk. Egyáltalán, kezdjünk vele valamit, beszélgessünk arról, hogy mennyire nincs rendben.

Kíváncsi vagyok, ugyanennek a hangnemnek a használatát szintén hatékony ügyfél-kommunikációnak tartanák -e mondjuk egy menedzsershopban, vagy egy műszaki termék-webshopban. El tudjuk ezt képzelni? Életmentő csomag a tökéletesen megkötött nyakkendődért! ABC boy 50 feletti férfiaknak csomag! Csomag alkoholista férfiaknak (benne csoki, mert ugye az segít, meg talán szőlőcukor, C vitamin.) És persze el ne késs a rendeléssel, nyuszika, az minket kikészít! Holnap este 8 után már nem lesz lehetőséged megrendelni az LCD tévét, ugrálj gyorsabban, ne szömszömtölj! 

Összegzésképp: itt minket csúnyán lekezelnek. Olyasvalakinek állítanak be minket, aki nem tud dönteni, aki nem felnőtt, hovatovább nem is ember; aki kemikáliák nélkül nem tudja kordában tartani a súlyát, aki meghal, ha nem tökéletes a külseje...soroljam még?

Inkább kiugrálok a konyhába egy kis répáért,nyuszikáim. 

repucik.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr478857100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Estudante 2016.07.01. 11:10:16

Én is az éjjel kaptam meg ugyanezt a mailt tőlük. Nem is tudom, mi rá a jó szó, de kritikán alulira sikerült, az azonnali leiratkozást elérték vele mindenesetre..

Hitetlen · http://hitetlen.blog.hu/ 2016.07.02. 15:24:49

Ez a fajta marketingszöveg a 90-es években volt divat, nem? Azt hittem már kikopott.
Különben meg spamlevelek szintje megfogalmazás. Annyit is ér. De sajnos egyesek ebből is meg tudnak élni.
süti beállítások módosítása