Érezd jól magad a bőrödben!
2016. április 18. írta: kerekhely

Érezd jól magad a bőrödben!

Többször írtam már erről itt, a blogon: parancsszóra nem lehet testképet változtatni.

Annak az oka, hogy a túlsúlyos emberek "nem szeretik magukat", abban keresendő, hogy 0 éves koruktól azt az üzenetet kapják a világból, hogy kövérnek lenni nem oké. Ez néha konkrétan leíródik, kimondódik; néha pedig szépen becsomagolják, segítségnek álcázzák, és rettenetesen összezavarnak vele. Remek példa erre ez a cikk, ami a kiskegyed.blikk.hu-n jelent meg. Nézzük kicsit részletesebben. 

peacock.jpg

Elég talán annyi előzetesen, hogy azzal kezdi, érezd jól magad a bőrödben, ne feszengj, aztán felsorol 9, azaz kilenc szabályt arra nézvést, hogy mit NE csináljunk az öltözködés terén.He??? Mégis hogyan érezhetné valaki magát lazán és felszabadultan ilyen keretrendszerben? Egy olyan cikk hatására, amiben háromszor szerepel a "tilos" ilyen-olyan formában, és kilencszer az, hogy "ne!"? Azután persze az az alapvetés, hogy egy duci nőnek vannak megmutatható és eltakarandó részei- vagyis a megerősítése annak, hogy nincs rendben túlsúlyosnak lenni- ugyanakkor a felvezetés az elején arról, hogy nincs a dagisággal semmi gond...

Összegyűjtöttem néhányat, csak a legordítóbb ellentmondások közül. Íme.

 

Úgy gondolom, az ilyen, a testképünket aláaknázó, burkolt kövéralázás sokkal rombolóbb hatású, mint a sima "kövérdisznózás". Hiszen segítségnek álcázzák. Hiszen felszólítanak benne arra, hogy érezzük jól magunkat dagin is. Felszólítanak, igen. Ez is annyira aljas...hogy még a túlsúlyosok nyakába varrják az afeletti bűntudatot is, hogy nem érzik jól magukat kövéren. Mikor az egész világ azt üvölti az arcunkba ezerrel, hogy legyünk soványak...És úgy általában is, hogy a nők fogadják el magukat úgy, ahogy vannak, közben meg másról sem szólnak a reklámok, mint hogy mivel-hogyan-milyen gyakran módosítsuk a külsőnket, hogy egyáltalán emberek közé mehessünk. Szóval, ha még egyszer valakitől azt hallom, hogy érezzem jól magam a bőrömben, vagy hogy fogadjam el magam...hát nem is tudom, mit teszek. Még a végén megszegem a tiltólistát. Esetleg felveszek valami nagymintásat. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr668638624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen · http://hitetlen.blog.hu/ 2016.04.19. 09:47:46

Nemrég keltem fel, és picit félreolvastam az utolsó előtti mondatot. Az lett belőle, hogy „Még a végén MEGESZEM a tiltólistát.” :D
süti beállítások módosítása