A nagy rágcsa-teszt!
2017. április 26. írta: kerekhely

A nagy rágcsa-teszt!

Tegyük fel, valamilyen sós rágcsára vágyunk. Tegyük fel továbbá, hogy beszabadulunk egy Tesco-ba, és akkor ott állunk, a fejünket vakarva: melyik a legegészségesebb? Melyikben van a legkevesebb zsír? Melyikben van a legtöbb fehérje?

Persze nem mintha nem tudnám, hogy ilyenkor jobbára a bennünk lakozó, folyton eszegetni vágyó ösztönlény dönt; de hogy adjunk némi esélyt az intellektusnak is, összehasonlítottam 6 féle, alapvető sós rágcsálnivalót ; mindegyikből 100 kalóriányit. A táblázat tartalmazza a zsír, telített zsír, szénhidrát, cukor, fehérje, rost, só mennyiségeket; valamint a 100 kalóriára vonatkozó árakat is. 

ragcsakuj_1.jpg


Hogy a különféle szempontok szerinti rangsorból valahogy összeálljon egy összesített, az egyértelműen negatív (zsír, telített zsír, só), és az egyértelműen pozitív (fehérje, rost) összetevők mennyisége szerint is rendeztem a rágcsákat, és 1-6-ig pontoztam őket (ellenkező irányba). Így végül a legkevesebb pontot kapó ropogtatnivaló nyert (ez a legegészségesebb ), és a legtöbb pontot kapó tesz a legrosszabbat a testünknek

Jó rágcsálást!  

_________________________________________________________________________________________

Megjegyzések: 1. Sajátmárkás termékek adataival számoltam; a csomagolásokon lévő adatok alapján. 2. Minden adatot többször is átszámoltam, de természetesen elképzelhető, hogy így is hiba csúszott a táblázatba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr3212368575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása